Spring naar content

Werken op de Keukenhof!

Sta jij net zo te trappelen als wij om er weer op uit te gaan?! Nu de sneeuw smelt lijkt de winter echt voorbij te zijn en maken we ons klaar voor de lente. En wat is er onlosmakelijk verbonden met de lente? Keukenhof natuurlijk! Al meer dan 15 jaar organiseert Roots 7 dagen per week het parkeren van alle bussen en auto's op het parkeerterrein. 

Ook dit jaar hopen wij weer op de opening van Keukenhof. Wat het werk zo leuk maakt vroegen we aan Lot Lau. In het openingsseizoen van 2018 en 2019 heeft zij gewerkt op Keukenhof en dat is haar zeker goed bevallen! Lot studeert diermanagement in Leeuwarden en is lid van studentenvereniging Osiris.


Hoe vond jij de vacature van het werken op de Keukenhof?
Ik had er van gehoord door vriendinnen binnen Osiris, het werk klonk leuk en het verdiend goed. Ik heb me toen meteen aangemeld!

Wat waren je werkzaamheden?
Vooral het aanwijzen van de juiste parkeerplekken voor tourbussen en auto’s. Ook wees ik bezoekers de juiste weg en hielp ze bij de oversteek. Het zijn lange werkdagen, maar je krijgt gelukkig regelmatig pauze. Na zo’n dag heb je ook echt een voldaan gevoel.

Moet je een cursus volgen om parkeermedewerker te worden?
Voor het parkeerterrein zelf niet, voor de oversteek wel. Je houdt dan al het verkeer tegen, zodat bezoekers veilig kunnen oversteken en daar horen natuurlijk wel bepaalde regels en gebaren bij. Je staat daar met meerdere medewerkers, dat is altijd wel gezellig.

Wat is het leukste moment dat je in de 2 jaar hebt meegemaakt?
Als het een rustige dag was, gingen we de auto’s op kleur parkeren. Dat we bijvoorbeeld op een rij alleen maar grijze auto’s gingen neerzetten.

In het huis was het ook altijd heel gezellig, net een weekendje weg met je vrienden! We werken in verschillende shifts dus als je tot laat moest, was vaak de tafel al gedekt en kon je zo aanschuiven. Het bier staat ook altijd koud!

Zou je er dit jaar weer heen gaan?
Ik loop dit jaar fulltime stage voor mijn opleiding, maar als ik had gekund was ik zeker weer gegaan!

 

Ben jij net zo enthousiast als Lot geworden over het werken op Keukenhof?
Klik dan snel op de knop voor meer informatie over de vacature!

Lot Lau met tulpen Keukenhof
Scroll naar boven
Chat openen
Kunnen wij je helpen?
Hoi!
Kunnen wij je ergens mee helpen?