Spring naar content

Medewerker in beeld... Albert van Zuijlen

Albert (42) werkte jarenlang bij de politie als agent en vervulde tevens andere functies. "Het werk was leuk, maar de koek was gewoon op." Via een kameraad maakte Albert kennis met de agrarische sector en besloot dat hij iets heel anders wou gaan doen. Hij verhuisde weer terug naar de Polder, waar zijn roots liggen, en is inmiddels al een paar jaar werkzaam in de agrarische sector. 

Hoe het allemaal begon

Ik werkte jarenlang bij de politie Amsterdam als politieagent, rechercheur en vervulde tevens andere functies. Na jarenlang belandde ik in een routine en sleur waardoor ik geen voldoening meer uit mijn werk haalde. De koek was gewoon op. Hij besloot om het roer om te gooien en totaal iets anders te gaan doen. Via een vriend maakte ik kennis met de agrarische sector en ik leerde veel van hem. Ik besloot om hier werk in te zoeken en kwam al snel bij Roots terecht. Via Roots heb ik meerdere uitzendklussen gedaan in de agrarische sector.

Ontwikkeling en mogelijkheden voorop

Ik heb 1,5 jaar geleden de carrièreswitch gemaakt naar de agrarische sector. Naast mijn huidige werk was ik al wel 5 tot 6 jaar actief in de agrarische sector, maar dan hobbymatig. Twee jaar geleden kwam ik via een advertentie op Facebook bij Roots terecht. De eerste indruk was goed en dit werd al snel bevestigd in een eerste gesprek. Roots is persoonlijk, flexibel en meedenkend. Het werk is flexibel en gaf mij veel mogelijkheden. Ik kreeg de kans om mezelf te ontwikkelen in dit prachtige vak en Roots dacht met mij mee in de mogelijkheden.

Mijn werkdag

Ik werk inmiddels al zo'n twee jaar bij Roots, dat werkt! en dat bevalt me erg goed. Ik ben bij een internationaal bedrijf aan het werk als agrarisch medewerker. De werkzaamheden zijn divers en ik leer elke dag weer wat nieuws. Van trekker- en kipperwerk, hakken, stippen en oogstwerkzaamheden. Geen dag is hetzelfde en dat maakt het zo mooi.

Toekomst 

Het werk bevalt me erg goed en vanuit het bedrijf is dat wederzijds. De sfeer is altijd goed en het werk is erg flexibel. Roots denkt erg met je mee en ik kan zelf mijn beschikbaarheid bepalen. Als ik 'papa weekenden' heb, is dat dan ook nooit een probleem. Ik krijg binnenkort een vaste baan aangeboden door het bedrijf en dat heeft Roots allemaal mogelijk gemaakt. Ik zie mezelf nog wel jaren in de agrarische sector werken, het geeft me enorm veel rust en voldoening.

''In de agrarische sector vond ik de rust en voldoening die ik zocht. Dit was de bevestiging dat ik de juiste keuze heb gemaakt."

1
Ontwerp zonder titel (2)
Scroll naar boven
Chat openen
Kunnen wij je helpen?
Hoi!
Kunnen wij je ergens mee helpen?