Spring naar content

Medewerker in beeld...

Wij vertellen jullie graag over onze medewerkers. Wie ze zijn, wat ze doen en wat ze zo mooi vinden aan de brede agrarische sector. Van losse klussen tot vaste werknemers, van melkvee tot akkerbouw. Dit keer lees je een interview met Klaas. Hij is werkzaam op meerdere bedrijven per dag. Wat hier de voordelen van zijn, dat lees je hier!

Mijn naam is Klaas Broek, 24 jaar en ik kom uit Dalfsen. Ik werk 30 uur per week op drie verschillende bedrijven, allemaal geregeld via Roots, dat werkt!. Op één dag zie ik soms wel 600 verschillende koeien!

Werkzaamheden

Mijn werkzaamheden bestaan hier voornamelijk uit melken. Daar hebben deze boeren het meest belang bij. Een gemiddelde werkdag ziet er ongeveer zo uit:

Om 05.00 uur sta ik op. Na het ontbijt vertrek ik naar het eerste bedrijf in Oudleusen. Daar melk ik 200 koeien in een 2x15 visgraat melkstal. Dit duurt ongeveer 2,5 a 3 uur. Daarna vertrek ik weer naar huis. Hier hebben wij zelf ook een melkveebedrijf met 80 koeien. Tussen het melken op de andere bedrijven door kan ik mij hier altijd goed vermaken.

Rond 18.00 uur vertrek ik dan naar bedrijf twee in Witharen. Hier worden nog eens 200 koeien gemolken in een carrousel. Dit duurt ook 2 uurtjes. Nadat ik hier klaar ben ga ik, drie keer per week, richting Varsen voor het laatste bedrijf. Daar melk ik de laatste 120 koeien in een 2x6 melkstal. Rond 22.30 is mijn dag dan ten einde.

Ervaringen

Dat ik nu op meerdere bedrijven werk, heeft het voordeel dat ik veel collega's heb waar ik diensten mee kan ruilen. Het leukste aan mijn werk vind ik het werken met koeien. Ik heb veel passie voor het dier zelf en wordt blij als ik ze zie genieten. Ook de vrijheid die dit beroep met zich meebrengt vind ik mooi, lekker buiten zijn. Het maakt mij ook niet zo veel uit hoe het bedrijf er uit ziet of hoe er gemolken wordt. Als je een goede klik met de boer hebt, dan maakt het mij niet uit wat ik moet doen.

Waar het begon

Mijn ouders hebben zelf een melkveebedrijf, dus het is niet zo gek dat mijn passie daar vandaan komt. Ikzelf ben ook echt een doener en geen denker. Tijdens mijn stage dacht ik dat het werken in de bouw dan ook wel bij mij zou passen, maar na twee weken wist ik; dit is niks voor mij. Ik wil tussen de koeien staan. Toen de relatiebeheerder van Roots, dat werkt!, Piet Enserink, bij ons langs kwam op de boerderij kwam hij eigenlijk vragen of mijn vader nog extra hulp kon gebruiken. Dit was niet nodig, want toen hielp ik mijn vader al. Toen hij vroeg of ik niet ook op andere adressen wilde melken, leek mij dit een mooie kans. Dit bevalt mij al zes jaar erg goed. Ik krijg elke week netjes uitbetaald en met elke vraag kan ik zo even bellen. Ik zit gewoon goed, ik kan er niet omheen draaien.

 

''Elke week uitbetaald worden, dat is lekker makkelijk! En als ik een vraag heb kan ik altijd bij Roots, dat werkt! terecht, daar doen ze niet moeilijk over.'' 

vacature ervaren trekkerchauffeur

Weetjes over Klaas:

Wat zijn je hobby's?
Motorrijden, vooral in de zomer. Ook zit ik op voetbal, dat is vooral erg gezellig. Zaterdagavond kun je me vaak met mijn vrienden vinden in het café.

Wat is je favoriete dier?
Een koe! Daar heb ik veel passie voor en ik moet er natuurlijk van leven. Vooral de fokkerij vind ik erg mooi. Mijn favoriete ras is Fleckvieh. Dit ras kun je melken en er zit ook vlees aan, een dubbeldoel koe.

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
Dat zijn pannenkoeken, denk ik... Of een miljoen!

Waar ben je het meest trots op?
Dat ik later het bedrijf van mijn ouders mag overnemen. Daar ben ik al veel mee bezig, en als dit zou lukken dan zou dat heel mooi zijn!

Scroll naar boven
Chat openen
Kunnen wij je helpen?
Hoi!
Kunnen wij je ergens mee helpen?