Spring naar content

Medewerker in beeld...


Naast het werk tussen het vee of op het land, heeft Roots ook aanpakkers in het groen! Zo is Nathan vorig jaar aan de slag gegaan als hovenier. Toevallig was hij de buurt van onze locatie in Heino aan het werk en wipten wij langs voor
een kort interview, er moet ten slotte gewerkt worden. 

Hey, ik ben Nathan Eckelboom en vorig najaar ben ik gaan werken bij het hoveniersbedrijf van Frank: hoveniersbedrijf Bijsterbosch in Wezep.

Werkzaamheden

Momenteel zijn we bezig bij een klant in Heino. Wij leggen hier de borders met beplanting aan, verzorgen de heg, de bomen en egaliseren het gazon.
Verder zijn we nu vooral veel bezig met voorjaarsbeurten en beplanting voor gemeentes. De verdeling is nu ongeveer 60%  onderhoud en 40% aanleg omdat we op deze manier veel klanten van dienst kunnen zijn.

Planten, snoeien, straten en steeds op een andere locatie. Elke dag is anders en dat maakt het werk zo leuk om te doen. Meestal beginnen we om half 8 en duurt de dag tot half 5, maar dit is ook afhankelijk van de locatie en de klussen natuurlijk. Frank combineert de klussen wel altijd zo dat we een volle dag werk hebben.

Waar het begon

Begin november 2020 ben ik begonnen met het hovenierswerk. Mijn broertje werkt nu parttime bij dit bedrijf en wilde ook altijd graag hovenier worden. Ik zou voor een paar weken komen helpen, maar nu zijn we toch al weer een half jaar verder!
Ik wil dit blijven doen tot en met de zomer, daarna ga ik weer verder met mijn opleiding metaal.

Ervaringen

Vooral het buiten bezig zijn en de verschillende werkzaamheden maken het werk wel heel leuk. In november is er weer ander onderhoud uit te voeren dan nu in het voorjaar.

In februari toen het écht koud werd en er sneeuw lag, was er natuurlijk weinig te doen aan onderhoud in de tuinen. In overleg met mijn opdrachtgever en Ruben, mijn relatiebeheerder bij Roots, kon ik diezelfde week nog bij een ander bedrijf aan het werk. Daar gingen we een oud schoolgebouw leeghalen waar huizen in worden gebouwd. Heel wat anders, maar ik kon wel mooi aan het werk blijven in die periode!

Vragen aan Frank:

Wat is het mooiste aan het vak?

Er zijn natuurlijk meerdere dingen te noemen. Elke dag is anders en dat je steeds met nieuwe mensen in aanraking komt bijvoorbeeld. Ik was bang dat het met corona heel erg zou tegenvallen en dat mensen zelf met de tuin bezig zouden gaan. Maar voor de paar opdrachten die werden afgezegd kwamen er weer een hele hoop terug. Ook zijn de meeste mensen blij als je langskomt, toch weer even een praatje in deze tijd.

Hoe omschrijf je de samenwerking met Roots?

Als eenmansbedrijf is het voor mij voordelig om mijn medewerkers te laten verlonen. Zo ben ik er weer van verzekerd dat zij op de juiste manier verzekerd zijn, altijd betaald krijgen en er ook vervangend werk wordt geregeld in situaties zoals Nathan zojuist benoemde.
Als het slecht weer is, wordt het gewoon lastig om voor iedereen nog werkzaamheden te vinden. Roots biedt daar voor mij een uitkomst, makkelijk en flexibel!

 

''Toen er sneeuw lag was er natuurlijk weinig te doen in de tuinen, maar ik kon diezelfde week tijdelijk bij een ander bedrijf aan de slag!'' 

medewerker in beeld hovenier
egaliseren hovenier
Scroll naar boven
Chat openen
Kunnen wij je helpen?
Hoi!
Kunnen wij je ergens mee helpen?