Spring naar content

Medewerker in beeld...

Gelukkig kunnen de meeste medewerkers van Roots, dat werkt! nog aan het werk blijven in deze bijzondere tijd. Wie zijn nou die medewerkers die er voor zorgen dat de klanten geholpen worden en de bedrijven blijven doordraaien? Eén van die toppers is Nienke. Ze is opgegroeid tussen de koeien. Hoe ze bij een melkgeitenbedrijf is begonnen? Dat lees je hier! 

Ik ben Nienke Groot Beumer, ik ben 18 jaar en kom uit Lemelerveld. Momenteel volg ik de opleiding Agrarisch ondernemerschap Dier- en veehouderij op het Aeres in Dronten. Daarnaast werk ik op een melkgeitenbedrijf in Hoonhorst.

Werkzaamheden
Het bedrijf telt ongeveer 1200 geiten. Die moeten allemaal worden gemolken en daar help ik bij! Meestal melk ik twee beurten per week, dat is ongeveer 8 uur. In de ochtend begin ik om 7 uur, dan ga ik eerst door de hygiënesluis. Daarna trek ik een overall en laarzen aan en dan ga ik richting de melkput. Mijn werkgever, Rudy, is dan al aan de slag. Hij begint vaak al om 5 uur ’s ochtends.

Als ik een middagbeurt heb begin ik om half 4, dit is dan meestal samen met een andere collega. De één haalt de geiten op en de ander begint met het klaarmaken van de melkput en het melken zelf. We zijn dan vaak bezig tot een uurtje of half 8, inclusief schoonmaken.

Het leukste aan mijn werk vind ik het werken met de dieren. Ik word heel vrolijk als ik alle geiten weer zie. Ook als ik ergens mee zit en ik ga aan het werk, dan kan ik alles even vergeten. Dan kan ik gewoon lekker bezig zijn.

Ervaringen
Ik ben opgegroeid op een boerderij met koeien. Daar komt ook wel mijn passie voor de agrarische sector vandaan. Ik ben op de geitenboerderij terecht gekomen via mijn zus. Zij liep hier stage en toen ben ik een paar keer mee geweest om te helpen. Daarna vond ik het zo leuk dat ik er ben gaan werken!
Wat ik vooral zo leuk vind is dat het net weer anders gaat dan thuis en ook met collega's praten met dezelfde interesses is heel fijn!

Ik werk er sinds begin 2019 en het bevalt me nog steeds erg goed. De communicatie met Roots is ook altijd goed. Als er iets getekend moet worden krijg je zo een melding en qua urenbonnen is het ook altijd heel duidelijk. Met vragen kan ik altijd bij mijn vaste relatiebeheerder terecht.

 

''De communicatie met Roots is helder. Als ik iets moet tekenen krijg ik zo een melding en als ik vragen heb kan ik er altijd terecht.'' 

geiten melken

Nienkes weetjes:

Wat is je lievelingsdier:
Een kat, of een koe, of een hond? Ik ben echt een dierenmens!

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
Natuurlijk als er iets met de dieren aan de hand is, daarvoor mag je me altijd wakker maken.

Wat zijn je hobby's?
Volleyballen en met vriendinnen afspreken.

Waar ben je het meest trots op?
Het bedrijf thuis. Mijn plan is om dat later over te nemen. Een van mijn zussen heeft samen met haar vriend een boerderij in Denemarken. Mijn andere zus wil de medische kant op, van mensen. Zij zijn dus geen concurrentie haha!

 

Scroll naar boven
Chat openen
Kunnen wij je helpen?
Hoi!
Kunnen wij je ergens mee helpen?