Spring naar content

Volg een opleiding met het STAP-budget

Weet je dat er maar liefst € 1.000,- opleidingstegoed voor je klaarligt om te investeren in jouw kennis, vaardigheden en toekomst? Het is een cadeautje van de overheid, bedoeld om je arbeidskansen te vergroten. De subsidie heet STAP (Stimulering Arbeidsmarkt Positie). Met het geld uit het STAP-budget kunnen medewerkers een opleiding, training of cursus volgen. Zorg dat je op tijd bent met aanvragen. Dit kan vanaf 1 maart 2022. De subsidie kent wel een aantal voorwaarden. We hebben er een aantal op een rij gezet:

  • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen andere financiering op het gebied van onderwijs (zoals studiefinanciering, tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen, lerarenbeurs of andere publieke financiering van onderwijs).
  • Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget ontvangen.
  • Jouw gekozen opleiding is arbeidsmarkt-relevant en start binnen 3 maanden na aanvraagtermijn.

Zorg dat je op tijd bent

Jaarlijks zal de overheid ongeveer 200.00 tot 300.00 STAP-budgetten toekennen. Dit gebeurt in tijdvakken van twee maanden, verdeeld over een kalenderjaar. Vanwege het beperkte aanbod krijgen niet alle aanvragers een STAP-budget toegekend. het is dus zeer belangrijk dat je er op tijd bij bent. Op=Op.

Vanaf 1 maart 2022 kunt je als werkende en werkzoekende via het STAP portaal het STAP-budget aanvragen. Dit kan per persoon 1 keer per jaar. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag betaald aan de opleider. De aanvragen worden beheerd en uitgevoerd door het UWV. 

Onderstaande button verwijst naar de website van de Rijksoverheid, met meer informatie en het aanvragen van het STAP-Budget.


Meest gelezen

Roots, dat werkt! is in het bezit van SNA Keurmerk

Februari jl. hebben we weer de jaarlijkse SNA Audit gehad en is de certificering weer verlengd voor de duur van 1 jaar. Maar wat houdt zo’n SNA keurmerk nou eigenlijk in voor u als opdrachtgever? De SNA (Stichting Normering Arbeid) heeft als doel om de risico’s voor u als opdrachtgever op het gebied van aansprakelijkheidsstellingen…

Lees meer
wet arbeidsmarkt in balans tips

Wettelijke wijzigingen (WAB) 2020, wat verandert er voor u?

Met ingang van 1 januari 2020 treedt de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) in werking. Achter de schermen waren wij hier al een half jaar mee bezig en is deze wet inmiddels helemaal geïmplementeerd. Het hoofddoel is om meer gelijkheid, en daarmee balans, te creëren op de arbeidsmarkt. Straks ook in combinatie met een nieuwe…

Lees meer

Handhaving schijnzelfstandigheid ZZP-ers opnieuw uitgesteld

Sinds 2016 wordt er gesproken over handhaving op de wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie). De autoriteiten hebben opnieuw de handhaving op de schijnzelfstandigheid van ZZP-ers uitgesteld. Er komt eerst een pilot in opdracht van Minister Wouter Koolmees van Sociale zaken en Werkgelegenheid en Staatssecretaris Hans Vijlbrief van Financiën. Deze pilot is ingesteld om een instrument…

Lees meer
Scroll naar boven
Chat openen
Kunnen wij je helpen?
Hoi!
Kunnen wij je ergens mee helpen?