Spring naar content

Volg een opleiding met het STAP-budget

Weet je dat er maar liefst € 1.000,- opleidingstegoed voor je klaarligt om te investeren in jouw kennis, vaardigheden en toekomst? Het is een cadeautje van de overheid, bedoeld om je arbeidskansen te vergroten. De subsidie heet STAP (Stimulering Arbeidsmarkt Positie). Met het geld uit het STAP-budget kunnen medewerkers een opleiding, training of cursus volgen. Zorg dat je op tijd bent met aanvragen. Dit kan vanaf 1 maart 2022. De subsidie kent wel een aantal voorwaarden. We hebben er een aantal op een rij gezet:

  • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen andere financiering op het gebied van onderwijs (zoals studiefinanciering, tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen, lerarenbeurs of andere publieke financiering van onderwijs).
  • Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget ontvangen.
  • Jouw gekozen opleiding is arbeidsmarkt-relevant en start binnen 3 maanden na aanvraagtermijn.

Zorg dat je op tijd bent

Jaarlijks zal de overheid ongeveer 200.00 tot 300.00 STAP-budgetten toekennen. Dit gebeurt in tijdvakken van twee maanden, verdeeld over een kalenderjaar. Vanwege het beperkte aanbod krijgen niet alle aanvragers een STAP-budget toegekend. het is dus zeer belangrijk dat je er op tijd bij bent. Op=Op.

Vanaf 1 maart 2022 kunt je als werkende en werkzoekende via het STAP portaal het STAP-budget aanvragen. Dit kan per persoon 1 keer per jaar. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag betaald aan de opleider. De aanvragen worden beheerd en uitgevoerd door het UWV. 

Onderstaande button verwijst naar de website van de Rijksoverheid, met meer informatie en het aanvragen van het STAP-Budget.


Meest gelezen

Salariskalender 2024

Wanneer je uitbetaald wordt, verschilt per loontijdvak. De wekelijkse uitbetalingen vinden net als vorig jaar iedere donderdag plaats. De maandelijkse en 4-wekelijkse betalingen hebben daarin minder structuur. Om er achter te komen wanneer jij je geld op je rekening kan verwachten, raden we je aan om onze salariskalender 2024 te raadplegen.

Lees meer
robert stokman pootaardappels

Op de koffie bij…

We zijn op de koffie bij het familiebedrijf van Robert Stokman en zijn vrouw Anne-Marie. Samen zijn zij begonnen in Zeewolde, maar sinds 2004 is het akkerbouwbedrijf gevestigd in Biddinghuizen. Inmiddels bestaat het bedrijf uit 300 hectare, met pootaardappelen als belangrijkste gewas.

Lees meer

Salariskalender 2023

Werken via Roots is natuurlijk heel leuk, maar uitbetaald worden ook! Wanneer je wordt uitbetaald verschilt per loontijdvak. Bij een wekelijkse uitbetaling ontvang je iedere donderdag het salaris. Bij een 4 wekelijkse of maandelijkse uitbetaling, kun onze salariskalender raadplegen. Download de kalender via de knop hier onder en noteer de data in je agenda! Ka-ching!…

Lees meer
Scroll naar boven
Chat openen
Kunnen wij je helpen?
Hoi!
Kunnen wij je ergens mee helpen?