Spring naar content

BBL leerplek bieden

Voor u als ondernemer kan het interessant zijn om een BBL-leerling aan te nemen. BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Deze leerlingen volgen een opleiding waarbij ze 4 dagen per week werken en 1 dag naar school gaan. Het is tijdens het werk de bedoeling dat ze op het bedrijf veel leren in de praktijk. Daarom is een goede begeleiding tijdens het werk belangrijk.

Hier staat tegenover dat u als leerbedrijf een subsidie kunt ontvangen als u aan bepaalde voorwaarden voldoet. Voor het schooljaar 2020-2021 was de maximale vergoeding €2700,- per medewerker per jaar. Om voor de maximale vergoeding in aanmerking te komen voldoet u aan onderstaande eisen: 

  • U bent een erkend leerbedrijf of wordt dit nog voor de start van het BBL-traject
  • U begeleid de leerling minimaal 40 weken
  • De medewerker wordt minimaal 610 uur op uw bedrijf begeleid

De leerling kan via ons verloond worden. Hiermee loopt u geen risico’s bij ziekte ed., maar ontvangt u wel de vergoeding. Wij houden de gewerkte uren voor u bij zodat u deze bij de aanvraag volgend jaar direct paraat heeft en kunt verwerken bij de aanvraag.

Heeft u een BBL-leerling aan het werk? Dan kunt u vanaf 2 juni jl. weer de subsidie voor het praktijkleren aanvragen. Dat kan via de website van het RVO. De uiterste aanleverdatum is 16 september 2021.

De hoogte van de subsidie over het schooljaar 2021 – 2022 is nog niet bekend. Wel is bekend geworden dat er een extra subsidie beschikbaar is gesteld voor de sectoren landbouw, horeca en recreatie. De hoogte van de subsidie die u uiteindelijk ontvangt voor uw BBL-leerling is afhankelijk van het aantal weken begeleiding die u geboden heeft. 

Wilt u hierover meer informatie? Neem dan contact op met uw relatiebeheerder.

Meest gelezen

wet arbeidsmarkt in balans tips

Wettelijke wijzigingen (WAB) 2020, wat verandert er voor u?

Met ingang van 1 januari 2020 treedt de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) in werking. Achter de schermen waren wij hier al een half jaar mee bezig en is deze wet inmiddels helemaal geïmplementeerd. Het hoofddoel is om meer gelijkheid, en daarmee balans, te creëren op de arbeidsmarkt. Straks ook in combinatie met een nieuwe…

Lees meer
sponsorovereenkomst USRA en Roots, dat werkt

Opnieuw 3 jaar aan elkaar verbonden: Roots, dat werkt! en studentenvereniging USRA

Afgelopen week hebben wij weer een nieuwe sponsorovereenkomst afgesloten met studentenvereniging USRA in Dronten. Hiermee mogen wij ons de komende jaren weer trotse hoofdsponsor noemen. De USRA-studenten zijn een belangrijk onderdeel van ons personeelsbestand. Vaak hebben zij een agrarische achtergrond en de juiste aanpakkersmentaliteit.

Lees meer

De Boots van Roots staan bij Erve Slendebroek

Roots, dat werkt! heeft een eigen serie: De Boots van Roots. Elke aflevering komen we op een andere werkplek en bijzondere bedrijven. We brengen in beeld hoe mooi ons werk is in de verschillende sectoren. In de 1e aflevering staan de boots op het erf van Erve Slendebroek van Familie Visscher. Het melkveebedrijf heeft een eigen…

Lees meer
Scroll naar boven
Chat openen
Kunnen wij je helpen?
Hoi!
Kunnen wij je ergens mee helpen?