Spring naar content

USRA en Roots voor duurzaamheid

Sinds enige tijd zijn er herbruikbare Roots, dat werkt! koffiemokken te vinden in ‘de Toren’ van studentenvereniging USRA. Deze door ons gesponsorde mokken sluiten aan bij de verduurzaming die er op de Aeres Hogeschool plaatsvindt.

Vanwege deze verduurzamingsslag heeft de hogeschool onder andere al afscheid genomen van de wegwerp bekertjes, zowel de plastic varianten als de papieren. De papieren bekertjes bevatten namelijk ook een plastic binnenlaag. Hoe wordt de koffie en thee nu geschonken? Studenten en werknemers brengen een eigen mok of beker mee. In een gesprek met het USRA bestuur kwam ter sprake dat het  meebrengen van een eigen mok of beker echter nog regelmatig vergeten wordt.

Daar hebben we als Roots, dat werkt! een goede oplossing voor gevonden. Er staan sinds kort Roots, dat werkt! mokken te wachten tot ze gevuld worden met een lekkere bak koffie of thee. Deze mokken worden ook gebruikt tijdens evenementen die de USRA organiseert, zoals een discussieavond. Het grootste voordeel van deze Roots mokken? Ze zijn lekker groot!

Met de donatie van deze mokken willen we als Roots, dat werkt! ons steentje bijdragen aan de verduurzaming binnen de hogeschool.

USRA- voorzitter Erwin en collega Christiaan met de mokken

Meest gelezen

hovenierswerk medewerker in beeld

Medewerker in beeld…

Naast het werk tussen het vee of op het land, heeft Roots ook aanpakkers  in het groen! Zo is Roots medewerker Nathan vorig jaar aan de slag gegaan als hovenier. Toevallig was hij de buurt van onze locatie in Heino aan het werk en wipten wij langs voor een kort interview. Momenteel zijn we bezig bij…

Lees meer
sponsorovereenkomst USRA en Roots, dat werkt

Opnieuw 3 jaar aan elkaar verbonden: Roots, dat werkt! en studentenvereniging USRA

Afgelopen week hebben wij weer een nieuwe sponsorovereenkomst afgesloten met studentenvereniging USRA in Dronten. Hiermee mogen wij ons de komende jaren weer trotse hoofdsponsor noemen. De USRA-studenten zijn een belangrijk onderdeel van ons personeelsbestand. Vaak hebben zij een agrarische achtergrond en de juiste aanpakkersmentaliteit.

Lees meer
gevarenkaart oogst en akkerbouw

Gevarenkaart

Ben jij je bewust van de gevaren op de werkvloer? De oogst komt langzaam op gang en dat betekent spreekwoordelijk ‘dikke vrachten, korte nachten’. Dit brengt met zich mee dat gedurende deze periode er een grotere werkdruk op de schouders zowel de werkgevers als werknemers komt te liggen. Om iedereen scherp te houden is de gevarenkaart…

Lees meer
Scroll naar boven
Chat openen
Kunnen wij je helpen?
Hoi!
Kunnen wij je ergens mee helpen?